מרדכי הלפרין: בום! השופט החליט לשחרר את אלי פלדשטיין והנגד למעצר בית, בתום 37 ימים מהמעצר. אלי פרץ בבכי.
מתכון לקציצות דגים ברוטב אדום חריף
אוהבים קציצות דגים? המתכון הזה בשבילכם, קציצות משני סוגי דגים מתובלות בטוב טעם ומתבשלות ברוטב אדום חריף ומושלם
מתכון לקציצות דגים ברוטב חריף / מירב מלכה
המצרכים לקציצות דגים ברוטב חריף:
לקציצות:
- 1 דג סלמון ללא עור
- 1/2 דג לברק
- חצי צרור כוסברה
- 4 שיני שום
- 2 פרוסות לחם רטובות
- מעט כמון
- מעט אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
- מעט שמן זית
- מעט אבקת מרק
לרוטב:
- 1 לימון פרוס לעיגולים
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 פלפל חריף חתוך לטבעות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות פפריקה
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה לקציצות דגים ברוטב חריף:
- משרים את הסלמון והלברק בלימון ומלח במשך 20 דקות
- שוטפים היטב ומעבירים למעבד מזון
- מוסיפים את יתר המצרכים וטוחנים הייטב עד לקבלת עיסה אחידה
- מכדררים לכדורים ומניחים בקערה בצד
הכנת הרוטב:
- בתחתית הסיר מניחים את פרוסות הלימון העגבניות, הפלפל החריף, הגמבה האדומה והשום ומערבבים
- מוסיפים מים עד לחצי גובה בסיר ומביאים לרתיחה
- בקערית, מכניסים את חצי כוס שמן, 2 כפות פפריקה, כפית שטוחה כורכום, כף מלח וכפית פלפל שחור, מערבבים הייטב ושופכים לתוך הסיר
- מערבבים הייטב ומוסיפים את הקציצות פנימה
- מפזרים מעל הכל צרור כוסברה, מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ45 דקות עד שהקציצות מתבשלות הייטב
- מגישים עם אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
בהצלחה