מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחם סודה אירי עם חמוציות או כל מה שתבחרו 

מתכון נהדר ללחם משובח ללא כל צורך בהתפחה או שמרים - הסודה לשתיה וחומציות הריוויון אחראים לתפיחה המדהימה שלו, את החמוציות תוכלו להמיר באגוזים, זיתים, בצל מטוגן או עשבי תיבול ובכך תקבלו את המאפה המושלם עבורכם

מתכון ללחם סודה אירי עם חמוציות או כל מה שתבחרו 
לחם סודה אירי עם חמוציות צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחם סודה אירי עם חמוציות או כל מה שתבחרו / נועם זיגדון

המצרכים ללחם סודה אירי עם חמוציות או כל מה שתבחרו :

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית גדושה סודה לשתיה
  • ½- 1 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה L
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1+3/4 כוסות ריוויון
  • 1 כוס חמוציות (ניתן להמיר באגוזים, זיתים, בצל מטוגן, עשבי תיבול וכו')
  • 2 כפות גרעיני חמנייה קלופים

אופן ההכנה ללחם סודה אירי עם חמוציות או כל מה שתבחרו:

  1. מכניסים לקערה את הקמח הסודה לשתיה, הסוכר והמלח ומערבבים.
  2. בקערה נוספת, טורפים את הביצה עם החמאה והריוויון.
  3. מעבירים את התערובת הטרופה אל תוך קערת הקמח ומערבבים עד שמתקבל גוש בצק אחיד ומוסיפים את החמוציות.
  4. מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לכדור
  5. מצפים את חלקו העליון של כדור הבצק בגרעיני חמניה ומקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים
  6. חורצים חתך בצורך של איקס במרכז הכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על - 150° ואופים במשך כ-50 דקות עד שהלחם מזהיב

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art