מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחם קסטן פשוט ומוצלח

מתכון נהדר ללחם מרובע פשוט הנאפה בתבנית קסטן, לחם קרנצי מבחוץ ורך מבפנים, מתכון המתאים לכל ארוחה חגיגית כשמתחשק לכם לפנק במאפה ביתי משביע

מתכון ללחם קסטן פשוט ומוצלח
לחם קסטן פשוט ומוצלח צילום: נועם זיגדון

מתכון ללחם קסטן פשוט ומוצלח / נועם זיגדון

המצרכים ללחם קסטן פשוט ומוצלח:

מתאים לתבנית קסטן 30×10 ס"מ

  • 500 גרם קמח (ניתן להמיר בקמח מלא, לחם, כפרי כוסמין)
  • 1 ביצה L
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים
  • ½ כף מלח
  • 250 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה ללחם קסטן פשוט ומוצלח:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש הייטב במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מניחים את הבצק מכוסה בניילון ומגבת להתפחה במשך כשעה
  3. מרדדים את הבצק במערוך למלבן גדול ודק
  4. מקפלים את הבצק משני הצדדים עד למרכז ופותחים שוב במערוך
  5. מגלגלים לאורך את הבצק
  6. ומכניסים לתבנית קסטן משומנת
  7. מניחים להתפחה שוב במשך כ-45 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים כ-45 דקות
  8. מוציאים, פורסים ומגישים עם ממרחים אהובים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום