מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 26°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחם כפרי מושלם

מחפשים לגוון את הלחם שלכם בסגנון אחר? קבלו מתכון ללחם כפרי מושלם וקל להכנה -'התפחה' זה סוד ההצלחה

מתכון ללחם כפרי מושלם
לחם כפרי מושלם צילום: עליזה עליון

מתכון ללחם כפרי מושלם / עליזה עליון

המצרכים ללחם כפרי מושלם:

  • 500 גר' קמח לבן מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ביצה
  • 1/2 כף מלח
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • לפיזור:
  • קמח
  • גרעיני דלעת

אופן ההכנה ללחם כפרי מושלם:

  1. בקערה, מערבבים כף שמרים עם כוס מים פושרים והסוכר
  2. מניחים בצד מכוסה למשך רבע שעה (זה תופח מעט) 
  3. מוסיפים את יתר החומרים. (אם הבצק יבש מדיי מוסיפים עוד מים)
  4. מתחילים ללוש עד לקבלת בצק חלק
  5. מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
  6. לאחר שעה מורידים אוויר ע"י לישת הבצק במשך כמה דקות ומניחים להתפחה עוד 20 דקות.
  7. מחלקים את הבצק ל2 ויוצרים עיגולים
  8. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חורצים פסים בעזרת סכין על כל כדור בצק ומניחים להתפחה של עוד 10 דקות על המגש
  9. מפזרים מעל קמח (כמו אבקת סוכר). מטפטפים מעט עם הידיים מים מהברז (אפשר בעזרת שפריצר) ומפזרים גרעיני דלעת. או כל גרעינים שאוהבים
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך כ 20 דקות עד חצי שעה או עד להזהבה יפה

הערה: סה"כ 2 התפחות ועוד התפחה של 10 דקות על המגש לפניי שנכנס לתנור, זה מה שגורם ללחם להיות אוורירי.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art