עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
בעקבות נתוני האינפלציה הטובים - דיבורים על הורדת ריבית בקרוב
מד המחירים של חודש יוני פורסם ביום שישי והראה על עליה של 0% במדד, מה שמביא את שיעור האינפלציה לרמה של -4.2%, נמוך ממה שציפו | כל אלו מביאים לשאלה- מתי הריבית תרד?
העצירה של גל ההתייקרויות, השקל שמראה סימני התאוששות מול הדולר, נוסף על ההבנה שככל הנראה הרפורמה המשפטית הולכת לכיוון של הסכמה, כל אלו מביאים לתחושות שהאינפלציה נבלמה. כעת ממתינים להודעת הריבית הבאה, שתהיה בתאריך ה-4 לספטמבר ותושפע ממדד המחירים לצרכן של חודש יולי, שיפורסם כשבועיים וחצי לפניה.
זאת, ברקע מדד המחירים לצרכן לחודש יוני שפורסם ביום שישי ונותר ללא שינוי. מה שאומר שבשנים עשר החודשים האחרונים (יוני 2023 לעומת יוני 2022) עלה מדד המחירים לצרכן ב-4.2%. זאת למרות הציפיות שיעמוד על 0.2%-0.3% ויביא לשיעור אינפלציה שנתי של 4.3%.
"התמתנות משמעותית באינפלציה והייסוף האחרון בשקל תומכים בהותרת ריבית בנק ישראל ללא שינוי", אומרים כלכלני לידר בהובלת יונתן כץ ל'כלכליסט'. ביום שני שעבר, הותיר בנק ישראל את הריבית ללא שינוי, על 4.75% - כאשר החלטת הריבית הבאה של הבנק צפויה ב-4 בספטמבר.
"בנק ישראל סבור שרמת הריבית הנוכחית מרסנת דיה ולא שש להעלות אותה שוב. מדד יוני הנמוך ושער של סביב 3.60 שקלים לדולר תומכים ביציבות בריבית בחודשים הקרובים. התמתנות באינפלציה ובפעילות הכלכלית עשויה לתמוך בהורדת ריבית כבר בתחילת 2024", מוסיפים בלידר, שם מציינים כי "במבט שנה קדימה, צפויה אינפלציה של כ 2.6%" אמר בראיון.