מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת פירורים מרנג ריבה ושוקולד

עוגה מיוחדת וטעימה, משולבת בשוקולד וריבה כאשר ביניהם שכבת מרנג מושלמת המעניקה לעוגה את טעמה המוצלח לקינוח חגיגי ומרשים

מתכון לעוגת פירורים מרנג ריבה ושוקולד
עוגת מרנג שוקולד וריבה צילום: אסתי זוהרץ

מתכון לעוגת פירורים מרנג ריבה ושוקולד / אסתי זוהרץ

המצרכים לעוגת פירורים מרנג ריבה ושוקולד:

גודל: תבנית בינונית

לבסיס:

  • 3 כוסות קמח כוס ח"פ שקוף
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה + כפית מיץ לימון
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס שמן

למרנג:

  • 3 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כוס קוקוס או אגוזים טחונים

למלית:

  • 3 כפות ריבה
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורד

אופן ההכנה לעוגת פירורים מרנג ריבה ושוקולד:

הכנת המרנג:

  1. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, מקפלים פנימה את הקוקוס לתוך המרנג בתנועות עטיפה עד לאיחוד.
  2. בקערה נפרדת, מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים
  3. לוקחים חצי כוס מפירורי הבצק ומניחים בצד (לפיזור מלמעלה)
  4. את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה בינונית
  5. מורחים מעל הבצק שבתבנית את הריבה בצורה אחידה ומעל הריבה מורחים את המרנג.
  6. מעל המרנג מפזרים שוקולד מריר מגורד ומעל כל זה מפזרים את פירורי הבצק ששמרנו בצד
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ 20 דקות או עד להזהבה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art