מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 18°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 18°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לכנאפה מוצלחת ומלאת טעמים

מתכון נהדר לכנאפה מוצלחת - שערות קדאיף ממולאות בגבינות ריקוטה ומוצרלה ומצופות בסירופ מתוק ושברי פיסטוקים

מתכון לכנאפה מוצלחת ומלאת טעמים
כנאפה מוצלחת ומלאת טעמים צילום: נועם זיגדון

מתכון לכנאפה מוצלחת ומלאת טעמים / נועם זיגדון

המצרכים לכנאפה מוצלחת ומלאת טעמים:

מתאים לתבנית 30

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 1 חבילה אטריות קדאיף קצוצות (450 גרם )
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 200 גרם מוצרלה מגורדת

לציפוי ושימון:

  • 1 חמאה רכה - לשימון התבנית 
  • 100 גרם פיסטוקים קצוצים - לקישוט
  • לסירופ:
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3-4 טיפות מי ורדים

אופן ההכנה לכנאפה מוצלחת ומלאת טעמים:

הכנת הסירופ:

  1. בסיר קטן מניחים את מצרכי הסירופ ומבשלים על אש גבוהה במשך כ 5 דקות

הכנת הכנאפה:

  1. משמנים את התבנית בחמאה ומניחים בצד
  2. מערבבים היטב את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת
  3. מפזרים חצי מכמות השערות בתחתית ומהדקים אותן היטב
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עד לאיחוד
  5. מורחים את תערובת הגבינות בשכבה אחידה על שערות הקדאיף ומשאירים 1 ס"מ בקצוות
  6. מכסים את שכבת הגבינות בשארית השערות ומהדקים היטב
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על -250° ואופים במשך כ 25-30 דקות, או עד שהן מזהיבות
  8. מוציאים את הכנאפה מהתנור ושופכים מעל את הסירופ
  9. מפזרים פיסטוקים גרוסים ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art