מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 18°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 15°c
חיפה 18°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת בראוניז שוקולד וגבינה

עוגת גבינה בראוניז ושוקולד מוצלחת וטעימה, קלה להכנה ומהירה, מתכון המתאים כקינוח חגיגי לאחר סעודה חלבית • צפו

מתכון לעוגת בראוניז שוקולד וגבינה
עוגת בראוניז שוקולד וגבינה צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת בראוניז שוקולד וגבינה / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת בראוניז שוקולד וגבינה:

תבנית בגודל 36×26

לבראוניז:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כף גדושה קקאו
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שקדים טחונים
  • ½ כוס קמח

לשכבת הגבינה:

  • 5 ביצים L
  • 1 כוס סוכר (אפשר להוסיף עוד חצי כוס )
  • 500 גרם גבינה
  • 2 שמנת חמוצה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל

לשכבת הגנאש:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה לעוגת בראוניז שוקולד וגבינה:

הכנת הבראוניז:

  1. ממיסים למרקם חלק את השוקולד המריר עם השמן, מוסיפים כף גדושה קקאו ומערבבים הייטב
  2. בקערה נפרדת, מערבבים הייטב את הביצים עם הסוכר ומוסיפים אותם לתערובת השוקולד
  3. מוסיפים גם את השקדים הטחונים והקמח ומערבבים הייטב לאיחוד
  4. שופכים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ10 עד 15 דקות.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים.

הכנת שכבת הגבינה:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי מלית הגבינה ומערבבים הייטב לאיחוד
  2. שופכים את התערובת על שכבת הבראוניז ומכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות ואופים במשך כשעה נוספת
  3. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים הייטב ומכניסים לקירור

הכנת שכבת הגנאש:

  1. ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה עד למרקם חלק ושופכים על העוגה הקרה
  2. שומרים בקירור עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art