מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

טעים: מתכון לחמין - טבית עיראקי

מחפשים לגוון עם חמין מסוג אחר? קבלו מתכון לחמין עיראקי הנקרא טבית, מתכון המשולב באורז, עם חלקי עוף, גזרים, עגבניות, בצל והמון תבלינים, מתכון טעים ששווה לנסות

טעים: מתכון לחמין - טבית עיראקי
חמין טבית עיראקי צילום: עידיתוש מתכונים מומלצים

מתכון לחמין טבית עיראקי / עידיתוש מתכונים מומלצים

המצרכים לחמין טבית עיראקי:

  • 1/2 כוס שמן לטיגון
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 עגבנייה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות / מגורדת גס
  • 3 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לשתי חצאים כל אחד
  • 3-5 יחידות כרעיים גדולים מפורקים לשוק וירך ו/או שלמים
  • 2 כוסות אורז (רצוי בסמטי) שטוף היטב ומסונן

תבלינים:

  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/4 כף פלפל שחור (רצוי גרוס)
  • 1/2 כף כורכום
  • 1/4 כף בהרט
  • מים רותחים עד לגובה של כשתי 2 ס"מ מעל האורז

אופן ההכנה לחמין טבית עיראקי:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומוסיפים את העופות על הצד של העור.
  2. מבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות, הופכים את העופות ומבשלים 10 דקות נוספות.
  3. מוציאים את הנתחים לצלחת ומניחים בצד בינתיים.
  4. קוצצים את הבצלים לקוביות בינוניות ומוסיפים אותם לשמן שבסיר מטגנים עד להזהבה קלה ומוסיפים עגבנייה מגורדת, מערבבים מעט, מוסיפים כף סוכר ומערבבים שוב
  5. שוטפים ומסננים היטב את האורז, מוסיפים אותו לתוך הסיר ומערבבים הייטב
  6. בקערה ממלאים כ2 כוסות מים רותחים ומוסיפים להם את התבלינים, מערבבים היטב עד לאיחוד
  7. שופכים את המים עם התבלינים לתוך האורז ומוסיפים מים רותחים עד לגובה של 2 ס"מ מעל האורז ומערבבים הייטב לאיחוד.
  8. מניחים את העופות והגזרים מעל האורז ומכסים את האש
  9. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על 100 מעלות לשמונה שעות או כל הלילה.
  10. חמין מצוין טעים מאוד וקל להכנה מתאים להגשה עם סלט ירקות טרי וחמוצים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art