מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות בשר בקר טחון רכות בטירוף

מתכון נהדר לקציצות בשר בקר רכות ונימוחות בטירוף, מתאימות כארוחת צהריים נהדרת לצד אורז לבן 

מתכון לקציצות בשר בקר טחון רכות בטירוף
קציצות בשר צילום: אפרת ושדי

מתכון לקציצות בשר בקר טחון רכות בטירוף / אפרת ושדי

המצרכים לקציצות בשר בקר טחון רכות בטירוף:

לתערובת הבשר:

  • 500 ק"ג בשר טחון
  • 3 כפות פירורי לחם מוזהב
  • 1 תפו"א מגורד
  • 1 בצל בינוני מגורד
  • צרור כוסברה
  • 4-5 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף כמון כפית גריל עוף
  • 1/2 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מעט אבקת סודה לשתיה (אופציונלי)

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 200 גר' רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה לקציצות בשר בקר טחון רכות בטירוף:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי תערובת הבשר ומערבבים הייטב לאיחוד
  2. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בצד

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים הייטב לאיחוד
  2. מביאים לרתיחה ומוסיפים את כדורי הבשר פנימה
  3. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש
  4. מבשלים עד להתרככות במשך כ30 דקות
  5. רבע שעה ראשונה מבשלים כשהסיר מכוסה וברבע שעה השנייה מבשלים ללא מכסה.
  6. מגישים לצד אורז ואוכלים בהנאה!

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art