מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי

מתכון מוצלח לבורקסים ביתיים מבצק ספידי ממולאים בתערובת פירה המתובלת בטוב טעם ומעניקים תוספת נהדרת לארוחה 

מתכון לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי
בורקס במילוי פירה מבצק ספידי צילום: אסתי זוהרץ

מתכון לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי / אסתי זוהרץ

המצרכים לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי:

לפירה:

  • 3 תפוח אדמה גדולים מבושלים ומעוכים לפירה
  • מעט מלח
  • קמצוץ פלפל לבן
  • 1/4 כפית מרק עוף

לבצק:

  • 4 כוסות קמח כוסמין
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רתוחים (במידה ויש צורך מוסיפים עוד מעט מים)

אופן ההכנה לבורקס במילוי פירה מבצק ספידי:

הכנת המילוי:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הפירה ומערבבים הייטב עד לאיחוד

הכנת הבצק:

  1. מערבבים הייטב את כל מצרכי הבצק וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
  2. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן דק מאוד
  3. חותכים את המלבן לריבועים בעזרת גלגלת
  4. מניחים על כל קצה של ריבוע בצק ממילוי הפירה ומקפלים את שתי הקצוות למשולש
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  6. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ - 18 דקות 

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art