מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף

רוצים לגוון במנת הדגים השבת? קבלו מתכון לדג נסיכת הנילוס המבשל ברוטב עגבניות עסיסי וחריף, משולב בירק קצוץ ומעניק לכם מנת פתיחה מרשימה וטעימה

מתכון לדג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף
דג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף צילום: מלי כהן

מתכון לדג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף / מלי כהן

המצרכים לדג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף:

להשריה:

  • 5 רצועות / ניתחי נסיכת הנילוס ללא עור
  • מיץ לימון
  • מים

לרוטב:

  • שיני שום מקולפים משני ראשי שום.
  • 3-4 פלפלים חריפים חתוכים
  • 5 כפות שמן
  • 2 עגבניות מגורדות
  • מעט פלפל שחור
  • קמצוץ כורכום
  • 1 כף גדושה פפריקה אדומה בשמן.
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
  • מלח לפי הטעם
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה לדג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף:

  1. משרים את הדגים במיץ לימון ומים למשך רבע שעה. שוטפים היטב ומסננים
  2. בסיר מניחים את שיני השום, פלפלים חריפים, כורכום ופלפל שחור.
  3. בכוס מערבבים הייטב את השמן עם הפפריקה מתוקה ומוסיפים לסיר
  4. מערבבים הייטב ומבשלים על להבה בינונית במשך כשתי דקות תוך ערבוב תמידי
  5. מוסיפים את העגבניות המגורדות, מים רותחים, אבקת מרק עוף ומלח. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה? טועמים ומתקנים טיבול
  6. מוסיפים את ניתחי הדג ומביאים שוב לרתיחה
  7. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים במשך 25 דקות.
  8. במהלך הבישול יוצקים בעזרת כף מן הרוטב על הדגים.
  9. כעשר דקות לפני סיום הבישול מפזרים כוסברה קצוצה על הדגים והרוטב.
  10. מנענעים מעט את הסיר בזהירות ויוצקים שוב מן הרוטב על הדגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art