יאיר קראוס: זה אחד הימים העצימים ביותר מירי חיזבאללה שידענו. ואל תתנו שיספרו לכם על 'חיזבאללה חלש שאיבד את כח האש שלו'. כשהם רוצים, הם גם יורים 90 רקטות בתוך חצי שעה. מיליוני אזרחים ישראלים נכנסו למקלטים היום כתוצאה מירי של יותר מ-200 רקטות.
מתכון לדג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף
רוצים לגוון במנת הדגים השבת? קבלו מתכון לדג נסיכת הנילוס המבשל ברוטב עגבניות עסיסי וחריף, משולב בירק קצוץ ומעניק לכם מנת פתיחה מרשימה וטעימה
מתכון לדג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף / מלי כהן
המצרכים לדג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף:
להשריה:
- 5 רצועות / ניתחי נסיכת הנילוס ללא עור
- מיץ לימון
- מים
לרוטב:
- שיני שום מקולפים משני ראשי שום.
- 3-4 פלפלים חריפים חתוכים
- 5 כפות שמן
- 2 עגבניות מגורדות
- מעט פלפל שחור
- קמצוץ כורכום
- 1 כף גדושה פפריקה אדומה בשמן.
- 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
- מלח לפי הטעם
- צרור כוסברה קצוצה
- 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה לדג נסיכת הנילוס ברוטב עגבניות חריף:
- משרים את הדגים במיץ לימון ומים למשך רבע שעה. שוטפים היטב ומסננים
- בסיר מניחים את שיני השום, פלפלים חריפים, כורכום ופלפל שחור.
- בכוס מערבבים הייטב את השמן עם הפפריקה מתוקה ומוסיפים לסיר
- מערבבים הייטב ומבשלים על להבה בינונית במשך כשתי דקות תוך ערבוב תמידי
- מוסיפים את העגבניות המגורדות, מים רותחים, אבקת מרק עוף ומלח. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה? טועמים ומתקנים טיבול
- מוסיפים את ניתחי הדג ומביאים שוב לרתיחה
- מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים במשך 25 דקות.
- במהלך הבישול יוצקים בעזרת כף מן הרוטב על הדגים.
- כעשר דקות לפני סיום הבישול מפזרים כוסברה קצוצה על הדגים והרוטב.
- מנענעים מעט את הסיר בזהירות ויוצקים שוב מן הרוטב על הדגים
בהצלחה רבה ובתאבון