עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
לקראת פרסום מדד המחירים היום- מה צפוי לנו?
ציפייה בשוק לקראת השעה 18.30 בה יתפרסם מדד המחירים לצרכן של חודש מאי | המדד צפוי לעמוד על 0.5%-0.6% נמוך יותר מהחודש שקדם לו | ההסבר המלא
על אף העלאות הריבית של בנק ישראל עד כה, ככל הנראה המדד שיפורסם היום בשעה 18.30 לא יבשר על ירידה משמעותית בנתוני האינפלציה.
ככל הנראה הצפי הוא לעליה של 0.5%-0.6%, נתון נמוך יותר ביחס לעלייה של 0.8% שנרשמה בחודש אפריל שהפתיעה את כולם לרעה. הנתונים האלה כמובן ישפיעו גם על הודעת החלטת הריבית הבאה של בנק ישראל ב-10 ביולי.
חשוב לזכור כי המדד בודק את האינפלציה בחודש מסוימם בהשוואה ל-12 החודשים שקדמו לאותו החודש. חודשי הקיץ של השנה שעברה היו בסימן העלאות מחירים ומדד המחירים של חודש מאי של שנת 2022 עמד על 0.6%. במידה ואכן הנתון שיפורסם יהיה נמוך יותר, לאחר שחודש מאי 2022 יצא מהחישוב השנתי ויכנס במקומו חודש מאי 2023, הנמוך ממנו, המשמעות היא ירידה בנתוני האינפלציה ברמה השנתית.
אתמול התבשרנו על כך שהבנק הפדרלי ההאמריקאי החליט להותיר את הריבית על כנה מבלי לבצע העלאה נוספת, זאת לאחר שהאינפלציה בארה"ב ירדה ל-4% בחודש מאי, לאחר שמדד המחירים לצרכן עלה ב-0.1%. עליית הריבית משפיעה על המשק האמריקאי ומורידה את הביקושים ואת הצריכה.
גם לשער החליפין של השקל אל מול הדולר יש משמעות לדחיה, אם אכן תהיה, בהעלאת הריבית. השקל, שנחלש משמעותית ברמה של יותר מ- 5% בכמעט חודש וחצי אך אל מול הדרמה הפוליטית אמש הדולר זינק אתמול ב-1.7% מול השקל.