אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
נחשפו הציטוטים מהדיון הסגור: מי התנגדו ומי תמכו
בדיון אצל ראש הממשלה נתניהו בנושא הפשע והרציחות במגזר הערבי נרשמו חילוקי דעות באשר להכנסת השב"כ לטיפול בנושא הבוער. ראש השב"כ והיועמ"שית הביעו התנגדות לעומת השר בן גביר שהציג אירועים שבהם השב"כ התערב כשמדובר היה ביהודים
ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה הערב (ראשון) להיערך לשילוב השב"כ במלחמה במשפחות הפשע במגזר הערבי. ההנחיה ניתנה בתום ישיבת חירום שכינס ראש הממשלה לבחינת רתימת השב"כ למלחמה במשפחות הפשע במגזר לאור הזינוק במניין הנרצחים למעל 100.
במהדורה המרכזית של 'חדשות 13' פורסמו ציטוטים מתוך הדיון אצל נתניהו על האלימות בחברה הערבית. ראש השב"כ רונן בר אמר בדיון הסגור: "כניסה פנימה בנושא הזה עלולה לפגוע בפעילות נגד הטרור".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר: "כשנוער הגבעות עשה תג מחיר והמדינה רצתה להלחם בזה עירבו את השב"כ. אם היינו יודעים על הרוצח של שירה בנקי, השב"כ לא היה נכנס?".
ראש השב"כ אמר עוד בדיון: "אנחנו עוזרים למשטרה גם היום, אבל זה לא נכון להפוך את השב"כ לארגון שחוקר עבירות פליליות".
גם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הביעה התנגדות להכנסת השב"כ: "אני מתנגדת, יש עתירות כבר נגד חוק השב"כ הנוכחי המעורבות האזרחית – ואני לא רוצה שימשיכו לעתור".
מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי אמר לנוכחים: "היינו עסוקים במחאות, רמדאן, הוצאנו כוחות. צריך פתרון עכשיו".
השר בן גביר שב והביא דוגמאות מהתערבות השב"כ בעניינים פליליים ואמר: "כשהשב"כ רצה הוא מצא את מי שהצית את כנסיית הלחם והדגים, כשהוא רוצה הוא יכול להיכנס לעניין".
פרקליט המדינה עמית אייסמן השיב לבן גביר ואמר: "הייתי בתיק הזה, לא הייתה ברירה".
בסוף הדיון, בעקבות חילוקי הדעות לא התקבלה החלטה, אך ראש הממשלה נתניהו הנחה לגבש המלצות שיוגשו בנושא בתוך שבוע.