עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לגראטן תפוחי אדמה ובטטה
מתכון נהדר לארוחה חלבית הולמת, תפוחי אדמה, בטטה וכרובית הנצלים בתנור יחד עם רוטב שמנת פטריות עסיסית מקבלים טעם חלבי משובח ומלא עניין
מתכון לגראטן תפוחי אדמה ובטטה / הדסה ברוכים
המצרכים לגראטן תפוחי אדמה ובטטה:
- תפוחי אדמה
- בטטה
- כרובית
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- טימין
- שמן זית
לרוטב שמנת פטריות:
- 2 כפות גדושות קוטג'
- פטריות טריות פרוסות
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה / לבישול
- גבינה צהובה מגורדת (כמה שאוהבים)
אופן ההכנה לגראטן תפוחי אדמה ובטטה:
- חותכים את הירקות לקוביות
- מטבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט וטימין ומערבבים הייטב
- מניחים על תבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך כ40 דקות עד להשחמה יפה.
- בקערה, מערבבים הייטב את כל מצרכי הרוטב מלבד הגבינה הצהובה ושופכים מעל הירקות
- מערבבים בעדינות ומפזרים גבינה צהובה בנדיבות.
- מכניסים שוב לתנור החם לעוד כ15 דקות עד לשיזוף הגבינה הצהובה.
- מוציאים מהתנור ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון