עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפסטיה – גלילות פילו ממולאים בעוף
מתכון נהדר לתוספת בשרית הולמת, פסטיה - גלילות פילו הממולאים בתערובת של עוף עם בצל מקורמל אגוזים וחמוציות ומעניקים לכם טעם של עוד
מתכון לפסטיה – גלילות פילו ממולאים בעוף / הדסה ברוכים
המצרכים לפסטיה – גלילות פילו ממולאים בעוף:
- עלי פילו
- עופות שלוקים - מכל סוג (חזה/יריכיים הודו וכ..)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 כפית שטוחה סוכר
- חופן אגוזים קלויים קצוצים
- חופן חמוציות קצוצות
- 2 כפות סילאן
- מעט קינמון
- 1 כפית פפריקה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לפסטיה – גלילות פילו ממולאים בעוף:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן עד להשחמה יפה. מפרקים את בשר העוף מהעצמות, קוצצים אותו. ומוסיפים אותו לבצל המקורמל, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים הייטב לאיחוד
- מכבים את האש ומתחילים להרכיב את הגלילות.
- לוקחים עלה פילו, חוצים אותו לרוחב ומברישים כל חצי בשמן, מניחים את החצאים אחד על השני ושוב מברישים בשמן.
- ממלאים בקצה מתערובת העוף והאגוזים וסוגרים מעט משתי הצדדים בכדי שהמילוי לא יברח. ומגלגלים לסיגר.
- מברישים את הסיגרים שוב בשמן ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (בכל התהליך השמן חשוב לקרנצ'יות של הסיגר)
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° במצב טורבו ואופים במשך כרבע שעה עד להשחמה נאה.
- ניתן להגיש בזילוף טחינה גולמית ודבש או סילן ולפזר פיסטוק.
בהצלחה רבה ובתאבון.