עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת קינמון ואגוזים חלומית
מתכון נהדר לעוגת קינמון אוורירית ומוצלחת משולבת באגוזים ושמנת ומעניקה מאפה ביתי הולם לצד כוס הקפה
מתכון לעוגת קינמון ואגוזים חלומית
המצרכים לעוגת קינמון ואגוזים חלומית:
- 3 ביצים L
- 1 כוס קמח
- 1 כוס אגוזים טחונים
- 1/2 כוס שמן
- 1 מיכל שמנת חמוצה/ או קרם קוקוס (200 מ"ל)
- 1 כוס סוכר רגיל
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף גדושה קינמון
- 1 כף אבקת נס קפה
לציפוי:
- 1 כף סוכר
- 1 כף קינמון
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס.
אופן ההכנה לעוגת קינמון ואגוזים חלומית:
- בקערה מערבבים את הקמח, הקינמון, הקפה, האגוזים ואבקת האפייה עד לאיחוד.
- בקערת המיקסר מכניסים את הביצים, הסוכר הלבן והחום ומערבלים הייטב במהירות גבוהה במשך כדקה.
- מוסיפים בזרם דק את השמן והשמנת חמוצה (או 200 מ"ל קרם קוקוס או שמנת צמחית לפרווה)
- מוסיפים חצי מכמות הקמח והאגוזים. עד שהכל נבלע ושוב מוסיפים את המחצית השנייה של הקמח ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית 24 משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות במצב טורבו ואופים כ10 דקות
- מוציאים מהתנור ומפזרים מעל העוגה את חומרי הציפוי, מכניסים לתנור לאפיה של עוד 25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
- 10 דקות לפניי סיום האפייה מכסים עם נייר אפיה בכדיי למנוע את חריכת הציפוי
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: סיגל ברמר
מאת: עליזה עליון