עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון ללזניה מושחתת מלאת טעמים
מתכון נהדר ללזניה מטורפת ומלאת טעמים משולבת במגוון רחב של ירקות צלויים ורוטב עסיסי וטעים
מתכון ללזניה מושחתת מלאת טעמים / הדסה ברוכים
המצרכים ללזניה מושחתת מלאת טעמים:
- 1 חב' דפי לזנייה (שלוקים במים רותחים מספר דקות לריכוך)
- חמאה רכה למריחת התבנית
- פטריות טריות פרוסות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 1 חציל פרוס
- 1 כרישה חתוכה
- עלי מנגולד קצוצים
- זיתים
- 1/2 בצל סגול חתוך לטבעות
- עגבניות שרי חצויות
- בזליקום
- גבינה בולגרית
- גבינת מוצרלה
לרוטב:
- 3 כפות מטבוחה או רוטב עגבניות
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- מרווה
- בזליקום טרי
אופן ההכנה מושחתת מלאת טעמים:
- כל הירקות בלזניה צלויות או מטוגנות: פטריות טריות, בטטה, חצילים, כרישה, מנגולד, זיתים, בצל סגול, עגבניות שרי, בזליקום בולגרית, ומוצרלה
- את הדפים שלקתי כמה דקות עד לריכוך
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הרוטב וטוחנים הייטב בעזרת מוט בלנדר
אופן ההרכבה:
- מורחים חמאה בתחתית התבנית ומתחילים בשכבה של דפי הלזניה, עליהם יוצקים רוטב ומברישים בכל הפינות
- מפזרים ירק שרוצים ומעליו גבינה צהובה ובולגרית ומעל שוב דפי לזנייה, רוטב וירק שרוצים ממשיכים כך 5 או 6 שכבות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך חצי שעה
- מוציאים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון