עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפרוסות לשון ביין ופטריות
מתכון נהדר למנה עיקרית משובחת ומלאת עניין, פרוסות לשון המתבשלות ברוטב יין עם פטריות בתיבול עסיסי שיעניקו לסעודת השבת יוקרה ואנינות
מתכון לפרוסות לשון ביין ופטריות / הדסה ברוכים
המצרכים לפרוסות לשון ביין ופטריות:
- 1 בשר לשון
- 1 בצל גדול
- 1/4 כוס יין
- 2 עלי דפנה
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 כפית חרדל
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כרכום
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות טריאקי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
אופן ההכנה לפרוסות לשון ביין ופטריות:
- מרתיחים את הלשון ומצננים מעט, לאח"מ ניתן לקלף את העור בקלות, ולאחר לילה פורסים אותה לפרוסות דקות.
- מחממים סיר סוטאג' עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
- מסדרים את פרוסות הלשון אחד על גבי השני ומוסיפים רבע כוס יין
- מבשלים על אש גבוהה במשך כ5 דקות לאידוי.
- מוסיפים את השום, הפטריות ועלי הדפנה.
- בקערה קטנה מערבבים את יתר התבלינים עם חצי כוס מים, מערבבים הייטב עד לקבלת רוטב חלק
- שופכים את הרוטב מעל פרוסות הלשון, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית נמוכה במשך כשעתיים שלמות.
- מגישים לצד אורז / פירה או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון