עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
ת"א ירושלים או צפון? זה האזור המבוקש ביותר לבתי מלון
במחוז ירושלים התפוסה בבתי המלון בארבעת החודשים הראשונים השנה עמדה על כ- 63%, כך גם במחוז דרום. במחוז תל אביב – הגיעה לכ-60%, במחוז מרכז עמדה על כ- 56%, כך גם במחוז צפון, ואילו במחוז חיפה עמדה על כ- 53%
נמשכת ההתאוששות בתיירות הנכנסת: 7.3 מיליון לינות (תיירים וישראלים), נרשמו בבתי המלון בארץ בארבעת החודשים הראשונים השנה (ינואר – אפריל), מהן: 3.2 מיליון לינות תיירים (שהם 44% מכלל הלינות), ו- 4.1 מיליון לינות ישראלים (שהן 54% מכלל הלינות).
מפרסומי הלמ"ס עולה כי ההיקף הכולל של הלינות בבתי המלון עלה ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אז הגיע ל- 5.7 מיליון לינות בלבד, אם כי, בשנת 2019, טרום הקורונה, היה גבוה יותר, ועמד על 7.6 מיליון סה"כ.
על רקע נתוני הלמ"ס היום, אומרת עו"ד מוריה כלפה - הורוביץ, מנהלת איגוד בתי המלון והתיירנות באיגוד לשכות המסחר: "דו"ח מבקר המדינה בעניין תעשיית התיירות, שהתפרסם בחודש מרץ, האיר בזרקור על תרומת התיירות הנכנסת למשק הישראלי. דווקא בתקופה הקשה הנוכחית והלא יציבה כלכלית, כאשר ההי-טק מתכווץ, יש ירידה בהיקפי הייצוא ופגיעה רוחבית בתעשיות רבות, משמח לגלות שהתיירות צומחת חזרה למימדים המתקרבים לעידן הטרום-קורונה. סביב התיירות יש מעגלי תעסוקה נרחבים: ענף המלונאות, ענף התעופה, סוכני הנסיעות, האטרקציות התיירותיות, ההיסעים, מורי הדרך, השכרות רכב, שירותים פיננסים, אתרי טבע, מוסדות תרבות ועוד".
עו"ד כלפה - הורוביץ מוסיפה: "אחת הבשורות ששמחנו לשמוע בפורום השיווק, היא *השינוי בהגדרה 'מיהו תייר'. ההגדרה שהיתה נהוגה עד כה, לפיה: מי שהגיע לישראל ליותר מ- 24 שעות, נחשב לתייר. מעתה שונתה ההגדרה, כך שרק מי שמגיע לארץ לארבע יממות ויותר – ייחשב תייר, וזאת כדי למנוע נחיתה בארץ, ומעבר לעקבה, או לרשות הפלסטינית".
לפי נתוני הלמ"ס, תפוסת החדרים בבתי המלון בחודשים ינואר – אפריל השנה עמדה על 61% (לעומת 47% בלבד אשתקד, ו- 66% בשנת 2019).
במחוז ירושלים התפוסה בבתי המלון בארבעת החודשים הראשונים השנה עמדה על כ- 63%, כך גם במחוז דרום. במחוז תל אביב – הגיעה לכ- 60%, במחוז מרכז עמדה על כ- 56%, כך גם במחוז צפון, ואילו במחוז חיפה עמדה על כ- 53% מספר חדרי המלון הפעילים בארץ עומד על 52,475 אלף, לעומת 49,942 חדרי מלון פעילים בפברואר אשתקד.