עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוף עם זיתים ברוטב עגבניות עסיסי
מנה עיקרית הולמת עם כרעיים עוף המתבשלים ברוטב עגבניות, גמבה וזיתים בתוספת של ירק קצוץ ותיבול עסיסי תקבלו מנה בשרית מוצלחת וטעימה
מתכון לעוף עם זיתים ברוטב עגבניות עסיסי / מירב מלכה
המצרכים לעוף עם זיתים ברוטב עגבניות עסיסי:
- כרעיים / כל חלקי עוף רצויים
- 1 עגבנייה קצוצה
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 3 שיני שום קצוצות
- צרור כוסברה / פטרוזליה
- 1 קופסת זיתים מגולענים שטופים היטב.
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה לעוף עם זיתים ברוטב עגבניות עסיסי:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את השום עד להזהבה, מוסיפים את העופות ומטגנים מכל הכיוונים עד להשחמה, מוסיפים את העגבנייה, הגמבה, הזיתים והכוסברה ומביאים לרתיחה.
- בכוס מכניסים את השמן, הפפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים הייטב עד לקבלת רוטב אחיד.
- שופכים את הרוטב מעל לחלקי העוף שבסיר ומביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
- מבשלים כשעה וחצי ומגישים לצד אורז לבן
בהצלחה רבה ובתאבון