מרדכי הלפרין: באופן חמור, משפחת קוגן בישראל לא עודכנה לא מהמוסד ולא ממשרד החוץ ולמעשה מאף גוף ממשלתי כלשהו על מה שהתרחש עם צבי - אלא שמעה על כך מהתקשורת. כעת חוברו עם החמ"ל במשרד החוץ.
תתחילו לזוז: ילדי ישראל קיבלו ציון גרוע במדד העולמי
הארגון הבינלאומי AHK שמודד את מצב הפעילות הגופנית בקרב ילדים ובני ונער מציב את ישראל במקום נמוך למדי. הסמקנה היא שמרבית ילדי ישראל לא עושים פעילות גופנית שבריאה ומועילה להתפתחותם
על פי גיליון הציונים של ישראל בפעילות גופנית לילדים ובני נוער 2022, הציון הכולל של מדדי הארגון הבינלאומי (Active Healthy Kids (AHK שנערך ב-57 מדינות עומד על D+
הציונים בדו"ח נעים בין A ל- F וכוללים עשרה מדדים על מצב פעילות גופנית בקרב ילדים ונוער בישראל במעגלי ההשפעה השונים. הציונים נעו בין C מינוס ל- D מינוס.
להלן הממצאים נבחרים מתוך גיליון הציונים:
▪️ 9% עושים פעילות גופנית מתונה עד נמרצת לפחות 60 דקות כל יום
▪️ 32% עושים פעילות גופנית מתונה עד נמרצת לפחות 60 דקות 4 פעמים בשבוע
▪️ 55% דיווחו שמשתתפים בשיעורי חינוך גופני בבית הספר 30-40 דקות
▪️ 21% עוסקים בפעילות גופנית מחוץ לביה"ס לפחות שעתיים בשבוע
▪️ אולמות ספורט קיימים רק ב-50% ממוסדות החינוך הממלכתיים
▪️ 50% מהילדים ומההורים דיווחו שהם חיים בשכונה בטוחה שבה הם יכולים להיות פעילים פיזית
בשורה התחתונה - רוב הילדים ובני הנוער בישראל אינם מבצעים פעילות גופנית בהתאם להמלצות הבינלאומיות. הילדים שלנו מבלים יותר זמן מול המסכים ופחות מידי זמן בתזוזה והתנאים הסביבתיים והחברתיים אינם מעודדים מספיק פעילות גופנית.
איך מתקדמים מכאן? זזים! ומזיזים את הילדים
המטרה: לצבור לפחות 60 דקות מצטברות ביום של פעילות גופנית אירובית מתונה עד נמרצת (*פעילות נמרצת גורמת לקצב לב מואץ ונשימות חזקות).
כחלק מהאימון יש לשלב לפחות 3 פעמים בשבוע פעילות גופנית לחזוק השרירים והשלד .
פעילות יומיומית- הליכה או רכיבה לבית הספר ומשחק חופשי
פעילות גופנית ותנועה במסגרת חוגים ובמסגרות קהילתיות וחברתיות
הפעילות הגופנית מעניקה - פיתוח מערכת השלד והשריר, פיתוח מערכת לב-ריאה בריאה, שמירה על משקל תקין, שיפור הקואורדינציה ושליטה בתנועה, פיתוח מיומנויות חברתיות, יכולת ביטוי עצמית ובניית ביטחון עצמי.
אז קדימה, בואו נזוז!