מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 29°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 30°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 29°c
חיפה 24°c
ירושלים 27°c
בית שמש 30°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

עדיף לעשות עירוב תבשילין ממאכל מוכן לשבת ולא מביצה קשה

אתר 'כל רגע' מביא מידי יום את פינת ההלכה היומית מהגאון הגדול רבי שבתי לוי ראש מוסדות 'הליכות משה' ורבה של רמת אהרן ב"ב | הנושא: עדיף לעשות עירוב תבשילין ממאכל מוכן לשבת ולא מביצה קשה

עדיף לעשות עירוב תבשילין ממאכל מוכן לשבת ולא מביצה קשה
הגאון הרב שבתי לוי צילום: באדיבות המצלם

עדיף לעשות עירוב תבשילין ממאכל מוכן לשבת ולא מביצה קשה

לכתחילה לא ישים ביצה ופת לעירוב תבשילין, אלא יקח את התבשיל המוכן לשבת כבר. כגון אדם שבישל את הדגים כבר מערב יו''ט עבור סעודת השבת יעשה עירובו על הדגים וזה יותר טוב מלקחת ביצה קשה.

מה שנהגו לקחת ביצה קשה בדווקא, זה מכיוון שפעם לא היה מקררים והביצה היא דבר שאפשר לעשותו בערב החג ולא יתקלקל עד לשבת, לכן נהגו בביצה קשה אבל לכתחילה עדיף במאכל שמוכן לשבת

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art