עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לשטרודל שמרים מלוח ואוורירי במילוי גבינות
לקראת חג השבועות 'בחדרי חרדים' עם מגוון מתכונים מוצלחים ללחמים, מאפים וקינוחים שיעניקו לכם חג שמח ומלא טעם | הפעם עם מתכון מושלם למאפה שמרים מלוח במילוי גבינות
מתכון לשטרודל שמרים מלוח ואוורירי במילוי גבינות
המצרכים לשטרודל שמרים מלוח ואוורירי במילוי גבינות:
לבצק:
- 2 כפות שמרים יבשים
- 270 מ"ל חלב פושר-חם.
- 1/2 כף חומץ
- 3 כפות סוכר
- 1 ביצה L
- קמצוץ מלח
- כ-50 ג' חמאה מומסת
- 1/4 כוס שמן
- 500 ג' קמח לבן
למלית הגבינות:
- 150 ג' גבינה בולגרית מפוררת
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 100 ג' גבינה צפתית מפוררת
- 4 כפות קוטג'
- 100 ג' גבינה צהובה מגורדת ועוד מעט לפזר מלמעלה לפני האפיה
- מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה לשטרודל שמרים מלוח ואוורירי במילוי גבינות:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את השמרים, חלב, חומץ, סוכר וביצה ומערבלים הייטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים לערבל, מוסיפים חצי מכמות הקמח ומערבלים לאיחוד - הבלילה מימית וזה בסדר.
- מוסיפים את יתרת הקמח וממשיכים לערבל כ 5-7 דקות. הבצק צריך לצאת מעט דביק. [אפשר להוסיף 3-4 כפות חלב אם הוא איננו דביק]
- מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה.
הכנת מלית הגבינות:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי המלית ומערבבים הייטב לאיחוד
- מכניסים לקירור עד לשימוש
הכנת השטרודל:
- מחלקים את הבצק ל2שני חלקים שווים
- מרדדים את החלק הראשון לגודל 40*20 ממלאים בתערובת הגבינות ומגלגלים לרולדה, לרוחב.
- חותכים פרוסות בעובי 2 ס"מ, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כך שיראו את השבלול כלפי מעלה, מפזרים קצח וגבינ"צ . ומניחים להתפחה במשך כ 10 דק' .
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת אטיאס
קרדיט: אלירן מאור.