דורון קדוש: המטח לחיפה והקריות: יותר מ-20 שיגורים למרחב.
מתכון לפוקאצ'ה ריחנית מושלמת
לקראת חג השבועות 'כל רגע' עם מגוון מתכונים מוצלחים ללחמים, מאפים וקינוחים שיעניקו לכם חג שמח ומלא טעם | קבלו מתכון מעולה לפוקאצ'ה ריחנית נדירה שתשדרג לכם את החג
מתכון לפוקאצ'ה ריחנית מושלמת / נועם זיגדון
המצרכים לפוקאצ'ה ריחנית מושלמת:
- 2 פוקאצ’ות גדולות בגודל תבנית תנור
- 1 ק״ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- 700-750 מ״ל מים בטמפרטורת החדר
- 1 כף מלח
אופן ההכנה לפוקאצ'ה ריחנית מושלמת:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל מצרכי הפוקאצ'ה מלבד השמן
- לאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש את הבצק במשך 10 דקות (לא עוצרים את המיקסר עד שהבצק מבריק וחלק)
- מכסים את קערת הבצק בניילון ומגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח
- לאחר הכפלת הנפח שופכים פנימה לתוך קערת המיקסר כחצי כוס מים ומערבלים
- מחלצים את הבצק מהדפנות ושופכים אותו לתוך תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
- מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
- מפזרים חצאי עגבניות שרי, פלפלים, עשבי תיבול
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות ואופים במשך כ- 15-20 דקות או עד הזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון