עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפוקאצ'ה ריחנית מושלמת
לקראת חג השבועות 'כל רגע' עם מגוון מתכונים מוצלחים ללחמים, מאפים וקינוחים שיעניקו לכם חג שמח ומלא טעם | קבלו מתכון מעולה לפוקאצ'ה ריחנית נדירה שתשדרג לכם את החג
מתכון לפוקאצ'ה ריחנית מושלמת / נועם זיגדון
המצרכים לפוקאצ'ה ריחנית מושלמת:
- 2 פוקאצ’ות גדולות בגודל תבנית תנור
- 1 ק״ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- 700-750 מ״ל מים בטמפרטורת החדר
- 1 כף מלח
אופן ההכנה לפוקאצ'ה ריחנית מושלמת:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל מצרכי הפוקאצ'ה מלבד השמן
- לאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש את הבצק במשך 10 דקות (לא עוצרים את המיקסר עד שהבצק מבריק וחלק)
- מכסים את קערת הבצק בניילון ומגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה עד להכפלת הנפח
- לאחר הכפלת הנפח שופכים פנימה לתוך קערת המיקסר כחצי כוס מים ומערבלים
- מחלצים את הבצק מהדפנות ושופכים אותו לתוך תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
- מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
- מפזרים חצאי עגבניות שרי, פלפלים, עשבי תיבול
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות ואופים במשך כ- 15-20 דקות או עד הזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון