עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
משגע את המדינה: מתכון לקינוחי כוסות קראנ'ץ קורנפלקס
לקראת חג השבועות שיחול השבוע דאגנו לכם למתכון מושלם: קינוח בטעם "החלב של הקורנפלקס" - גלידת הקראנץ' ששברה את הרשת- מתכון: אסתי ריינר
מתכון לקינוחי כוסות קראנ'ץ קורנפלקס / אסתי ריינר
המצרכים לקינוחי כוסות קראנ'ץ קורנפלקס:
כמות: 18 כוסות אישיים קטנים
לשכבת קראנ'ץ קורנפלקס:
- 2 כוסות קורנפלקס
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות מלאות סוכר
לשכבת שמנת בטעם החלב של הקורנפלקס:
- 250 מל' (1 גביע) שמנת מתוקה
- 80 גר' (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
- 100 גרם (1 חבילה) שוקולד לבן קצוץ דק
אופן ההכנה לקינוחי כוסות קראנ'ץ קורנפלקס:
- בקערה מערבבים את הקורנפלקס, החמאה המומסת והסוכר.
- מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור על 180 מעלות לכ- 15 דקות (עד לקבלת גוון זהוב).
- מוציאים מהתנור ומשאירים בצד לצינון.
הכנת השמנת:
- מרתיחים בקלחת קטנה חצי כוס חלב ושופכים פנימה את השוקולד הקצוץ דק ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין, שומרים בצד לצינון.
- מקציפים שמנת מתוקה, פודינג וניל ושמנת חמוצה עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים את תערובת החלב עם השוקולד, מערבבים בעדינות ומעבירים לשקית זילוף.
הרכבת הקינוח:
- מפוררים קלות בידיים את הקורנפלקס, שמים בתחתית כל כוס פירורי קורנפלקס, מזלפים שמנת ושוב פירורים.
בתיאבון