עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון למריטוצו - לחמנייה איטלקית במילוי קצפת
קבלו מתכון מושלם ללחמנייה מהמטבח האיטלקי במילוי של קצפת חלבית הנקראת מריטוצו, לחמניה המתאימה במיוחד לכבוד חג השבועות, חלבית, מוצלחת וטעימה
מתכון למריטוצו - לחמנייה איטלקית במילוי קצפת / נועם זיגדון
המצרכים למריטוצו - לחמנייה איטלקית במילוי קצפת:
לבצק:
- ½ + 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 ביצה L
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כוס חלב
להברשה:
- ביצה טרופה
לסירופ סוכר:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
למילוי קצפת:
- ½ +1 מיכלי שמנת להקצפה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה למריטוצו - לחמנייה איטלקית במילוי קצפת:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים את הבצק בצד כשהוא מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח
- מחלקים את הבצק ל-18 חלקים
- מכדררים כל חלק לכדור אליפסה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מתפיחים שוב במשך כ-½ שעה ומברישים בביצה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ 35 דקות עד לקבלת גוון שחום
- בסיר מכניסים את מצרכי הסירופ ומרתיחים כ-3 דקות
- מברישים את הלחמניות בעודן חמות בסירופ ומצננים הייטב עד לקירור מוחלט
- בקערה מכניסים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח, מוסיפים את הסוכר והוניל בהדרגה תוך הקצפה עד לקבלת קצף יציב
- חותכים חריץ על הלחמניות ומזלפים פנימה מהקצפת
- מפזרים מעל אבקת סוכר ושומרים בקירור או בהקפאה עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון