עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לדג טונה ברוטב מרוקאי
מתכון נהדר של דגי טונה המתבשלים ברוטב מרוקאי עסיסי, יחד עם שלל ירקות המעניקים את טעמם המשובח למנת דגים הולמת
מתכון לדג טונה ברוטב מרוקאי / מירב מלכה.
המצרכים לדג טונה ברוטב מרוקאי:
- 6 נתחי טונה לבנה
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- 2 גמבות גדולות
- 4 עגבניות גדולות
- 3 תפוחי אדמה
- 1 חב' כוסברה קצוצה
- 4 שיני שום
- 1 קופסת גרגירי חומוס (שימורים)
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 לימון פרוס לעיגולים
- 1 כף פפריקה חריפה (חצי כף למי שלא אוהב חריף)
- 1 כפית מלח
- 1 לימון סחוט
- 2 כפות שמן
- 1/2 כוס שמן
אופן ההכנה לדג טונה ברוטב מרוקאי:
- מכניסים את הדגים לקערה עם חומץ ומשרים אותם במשך כחצי שעה
- חותכים את הירקות לקוביות ומניחים בצד
- מחממים סיר עם השמן ומטגנים את השום עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות, הגמבות והפלפל חריף וממשיכים לטגן תוך הקפצה במשך 4 דקות
- מוסיפים מעל את החומוס, תפוחי האדמה והכוסברה ומטגנים דקה נוספת
- בכוס חד פעמי קרה, שמים חצי כוס שמן, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח, פלפל שחור ולימון ומערבבים הייטב לאיחוד
- שופכים את תערובת התיבול לתוך הסיר ומוסיפים לסיר 3 כוסות מים רותחים מערבבים הייטב ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40 דקות לריכוך תפוחי האדמה.
- מוסיפים פנימה את הדגים ומניחים את פרוסות הלימון מעל ומפזרים כוסברה.
- מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים מכוסה כ20 דקות ומידי פעם לוקחים מהרוטב עם כף ושופכים על הדגים בכדי שלא יתייבשו
בהצלחה רבה ובתאבון