עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות
מתכון מוצלח וטעים לעוגיות פריכות והכי טעימות שיש עם קוביית שוקולד לבן המעניקה לעוגיית השוקו טעם מיוחד ומלא עניין • צפו
מתכון לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות / אפרת סיאצי
המצרכים לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות:
- 1 כוס קמח לבן (140 ג’)
- 1/4 כוס אבקת קקאו (35 ג’)
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (יש להוציא את החמאה מהמקרר לפחות כחצי שעה לפני)
- 4 כפות שמן קנולה
- 5 כפות סוכר חום כהה
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שוקולד צ’יפס (50 ג’)
- 1 חפיסת שוקולד לבן (100 ג’)
אופן ההכנה לעוגיות אמסטרדם טעימות ומוצלחות:
- בקערה מכניסים את הקמח, הקקאו וסודה לשתיה ומערבבים היייטב
- בקערה נפרדת מכניסים את החמאה, השמן והסוכר החום ומערבבים הייטב במשך כדקה בעזרת מיקסר ידני
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב, לאח"מ מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ומערבבים באיטיות עד לאיחוד
- מכניסים את הבצק להקפאה במשך 15 עד 20 דקות, עד להתייצבות
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומכניסים בכל כדור קוביית שוקולד לבן, מעל הקובייה מניחים עוד כדור ומכדררים הייטב עד לקבלת כדור ממולא בקוביית שוקולד.
- מניחים את הכדורים הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים אותם מעט.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 11 עד 12 דקות
טיפ: ניתן לשדרג את תערובת העוגיות ולהוסיף קמצוץ מלח וכפית תמצית וניל.
הערה: הסוכר החום מעניק מרקם שונה ורך יותר לעוגיות, אך אם אין בסביבתכם סוכר חום ניתן להמירו בסוכר לבן אך המרקם ייצא מעט שונה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות.