מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקאדה גבינה מוצלחים וטעימים

נשנוש חלבי משביע ומוצלח: קאדה גבינות הינו מאפה שמרים הממולא בגבינה מלוחה ומטוגן בשמן עמוק, מאכל המתאים במיוחד לחג השבועות ולכל ימות השנה

מתכון לקאדה גבינה מוצלחים וטעימים
קאדה גבינה צילום: מלי כהן

מתכון לקאדה גבינה מוצלחים וטעימים / מלי כהן

המצרכים לקאדה גבינה מוצלחים וטעימים:

  • 32 יחידות

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/3 כוס שמן
  • כ2 + 3/4 כוסות מים פושרים (לפי הצורך)

למלית הגבינה:

  • 800-900 גרם גבינה מלוחה חמד/צפתית/בולגרית.
  • 3 ביצים m
  • 2 כפות שטוחות קמח.

אופן ההכנה לקאדה גבינה מוצלחים וטעימים:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את הקמח ומוסיפים פנימה את החומרים היבשים ומערבבים הייטב
  2. יוצרים גומה ומוסיפים את השמן.
  3. מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה, מתחילים עם 2.5 כוסות ומוסיפים לפי ספיגת הקמח. מתחילים ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח
  4. מורחים מעל הבצק מעט שמן, מכסים בניילון ומגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה או עד הכפלת הנפח.

הכנת המלית:

  1. מניחים את הגבינה המלוחה בקערה ומוסיפים ביצים וקמח. מערבבים היטב עד לאיחוד

הכנת הקאדה:

  1. לאחר שהבצק תפח מכדררים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג. מכדררים עד לקבלת עיגול בצק חלק, מניחים על משטח מקומח ומכסים.
  2. מתחילים לעבוד עם חצי מכמות הכדורים.
  3. לוקחים את כדור הבצק הראשון ומשטחים אותו בעזרת היד על משטח מקומח.
  4. מניחים מהמלית וסוגרים בצורה מאורכת. מהדקים היטב מספר פעמים, הופכים את הקאדה כך שצד הסגירה כלפי למטה ומשטחים בעדינות לצורת סירה.
  5. מחממים במחבת טפלון עם שמן חצי עמוק ומנמיכים לאש בינונית נמוכה
  6. מטגנים את הקאדות כשהסגירה למעלה עד שצד אחד מזהיב. הופכים צד ומטגנים עד להזהבה.
  7. מניחים על נייר סופג.
  8. בזמן טיגון הקאדות יש להמשיך עם שאר כדורי הבצק: לשטח, למלא מן המלית, ליסגור ולהניח מכוסה עד שיגיע תורן.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art