עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מעורר את התיאבון: מתכון למאפה חצילים עם עגבניות ובצל
מחפשים ארוחת ערב טעימה ומשביעה? קבלו מתכון למאפה מוצלח הממולא בתערובת קוביות חציל, עגבנייה ובצל קצוץ המתובלים באנינות ומעניקים למאפה טעם מיוחד
מתכון למאפה חצילים עם עגבניות ובצל / חני לוין
המצרכים למאפה חצילים עם עגבניות ובצל:
- 2 עיגולי מלאווח
- 1 עגבנייה שטופה הייטב וחתוכה לקוביות
- 1 חציל בינוני מקולף וחתוך לקוביות
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום פרוסות / קצוצות
- מלח
- פלפל שחור
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
- קצח
אופן ההכנה למאפה חצילים עם עגבניות ובצל:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה
- מוסיפים את קוביות החציל וקוביות העגבנייה ומערבבים קלות מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים לאיחוד.
- מנמיכים את האש ומכסים את המחבת מבשלים במשך כ20 דקות ומורידים מהאש
- מניחים עיגול מלאווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומרדדים אותו מעט בעזרת מערוך
- במרכז העיגול ממלאים מתערובת החצילים בנדיבות ומניחים מעל עיגול מלוואח נוסף.
- מהדקים הייטב מסביב בכדי של ייפתח במהלך האפייה
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ20 עד 25 דקות או עד להשחמה נאה.
- מוציאים מהתנור חוצים לשניים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון