עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
נדירות: מתכון לקציצות בשר משובחות עם קוביות בטטה ובצל
קציצות נדירות והכי טעימות שיש משולבות בעוף ובשר יחד עם ירק, בטטה ותבלינים המעניקים לקציצה טעם משובח וחגיגי יותר, מתבשלות ברוטב עסיסי עם קוביות בטטה ורצועות בצל
מתכון לקציצות בשר משובחות עם קוביות בטטה ובצל / המתכונים של ורד כהן
המצרכים לקציצות בשר משובחות עם קוביות בטטה ובצל:
לקציצות:
- חופן כוסברה
- 1 בצל חתוך לרבעים
- 2 שיני שום
- 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
- 500 גר' עוף טחון
- 200 גר' בשר טחון
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור
- צ'ילי גרוס
- בהרט
לרוטב:
- 5 שיני שום
- 1 בצל קצוץ/ רצועות
- 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית רוטב צ'ילי
- מים רותחים
אופן ההכנה לקציצות בשר משובחות עם קוביות בטטה ובצל:
הכנת הקציצות:
- בקערת הבלנדר מכניסים את הכוסברה, הבצל, השום והבטטה וטוחנים הייטב
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את העוף הטחון, הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים
- מערבבים הייטב עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים קציצות עגולות ומטגנים משני צדדים עד להשחמה
- מניחים את הקציצות המטוגנות על צלחת ומכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה
- מוסיפים את קוביות הבטטה ויתר התבלינים ומערבבים הייטב
- מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הבטטה, מערבבים הייטב ומניחים מעל בצורה מסודרת את קציצות הבשר.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40 דקות עד לצמצום הנוזלים.
- מגישים לצד אורז לבן / קוסקוס או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון