עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לדג סלמון עם ירקות ססגוניים, פטריות ושרי
אין כמו דגים, המאכל שנוכל להוסיף לו כל ירק שתרצו והוא תמיד רק ישתבח, מתכון נהדר לדג סלמון עסיסי במיוחד הנצלה בתנור עם מגוון ירקות ססגוניים, פטריות ועגבניות שרי הנותנים את טעמם המושלם לדג טעים ומלא טעם
מתכון לדג סלמון עם ירקות ססגוניים, פטריות ושרי / מירב מלכה
המצרכים לדג סלמון עם ירקות ססגוניים, פטריות ושרי:
- 1 דג סלמון שלם
- 1 גמבה קצוצה
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 1 בטטה חתוכה לפרוסות דקות
- 1 שיפקה קטן מיובש
- צרור פטרוזליה קצוצה
- 4 שיני שום פרוסות
- שמן זית
- נטורינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1/4 כוס מים
- 1 חב' פטריות שלמות / חתוכות
- 7 עגבניות שרי שלמות / חצויות
אופן ההכנה לדג סלמון עם ירקות ססגוניים, פטריות ושרי:
- שוטפים ומנקים את הדג הייטב ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- משמנים את הדג הייטב עם שמן זית בנדיבות מכל הכיוונים
- מפזרים על הדג המשומן את קוביות הנטורינה, פלפל שחור גרוס ומלח
- מפזרים מעל גם את יתר הירקות ומסביב את הפטריות ועגבניות השרי
- מוסיפים לתבנית רבע כוס מים ומכניסים לתנור שחומם מראש על °180 מעלות ואופים במשך רבע שעה עד 20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומתענגים.
- אם מכינים לכבוד שבת ניתן לאפות 12 דקות ואת יתרת הבישול, הדג יקבל כשהוא מונח על הפלטה מכוסה בנייר כסף.
בהצלחה רבה ובתאבון.