עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפיתות שנפתחות בקלות
תמיד רציתם לדעת איך מכינים פיתות שייפתחו בקלות ויצאו מוצלחות? הנה לכם מתכון מנצח שתוכלו להכין בבית לפיתות משובחות והכי טעימות שיש
מתכון לפיתות שנפתחות בקלות / נועם זיגדון
המצרכים לפיתות שנפתחות בקלות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- ½ ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- ½ כף מלח
- ¼ + 1 כוסות מים פושרים
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה לפיתות שנפתחות בקלות:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לפי הסדר ומתחילים ללוש במשך כ5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד
- מכסים את הקערה בניילון ומעל מגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה
- לאחר שעה מורידים את האוויר בבצק ומחלקים אותו ל 8 כדורים
- מפזרים קמח על המשטח העבודה ומרדדים כל כדור לפיתה בעובי 1/2 ס"מ
- משאירים לתפיחה במשך כ-20 דקות
- מעבירים את הפיתות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים את הפיתה הפוך, כך שהחלק העליון כלפי מטה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 230° ואופים כ-8 דקות
- ממלאים את הפיתות בסלט, פלאפל, צ'יפס וטחינה או בכל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון