עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לדג סלמון בתנור עם שמן זית שום ושקדים
מתכון למנת דגים הולמת ועסיסית, דג סלמון שלם המתובל בטוב טעם עם שקדים פרוסים או קצוצים ומוגש על מצע של חסה עסיסית
מתכון לדג סלמון בתנור עם שמן זית שום ושקדים / מירב מלכה
המצרכים לדג סלמון בתנור עם שמן זית שום ושקדים:
- 1 דג סלמון שלם
- לימון
- שמן זית
- 1 כף מיונז
- 5 שיני שום קצוצות
- פלפל שחור גרוס
- חופן כוסברה קצוצה
- מעט שקדים פרוסים / קצוצים
אופן ההכנה לדג סלמון בתנור עם שמן זית שום ושקדים:
- סוחטים על הדג לימון ומשרים אותו במשך 5 דקות
- שוטפים אותו הייטב ומניחים בתבנית.
- חורצים פסים באלכסון לאורך הדג ומזלפים שמן זית בנדיבות
- מורחים על הדג מיונז, מניחים שום קצוץ, מפזרים פלפל שחור גרוס, כוסברה קצוצה ומעט שקדים פרוסים או קצוצים.
- ניתן להוסיף פלחי לימון שזה מאוד מוסיף לטעם.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 15 דקות.
- מוציאים ומגישים על מצע של חסה עסיסית
בהצלחה רבה ובתאבון