מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 18°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 27°c
אשדוד 20°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 18°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 27°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

יום השום הבינלאומי; אולי מריח רע אבל בריא

לשום יש שם רע וגם ריח, לרגל יום השום הבינלאומי כדאי שתדעו את יתרונותיו הרבים. הוא לא רק מוסיף טעם נפלא לכל תבשיל וסלט, הוא גם מאוד יעיל לבריאות איתנה ואריכות ימים 

יום השום הבינלאומי; אולי מריח רע אבל בריא
שום. אילוסטרציה צילום: unsplash

לרגל יום השום הבינלאומי שמצוין ב-19 באפריל, משרד הבריאות מפרסם את יתרונות של התבלין שיש שאוהבים אותו ויש לא, אבל הוא נמצא בכל מטבח בישראל ומוסיף חיים לתבשילינו, משדרג כל מנה והוא גם ממש טוב לבריאותינו.

יעיל כנוגד חמצון.

מאזן ערכי כולסטרול הדם ומונע טרשת עורקים.

תומך בתפקוד תקין של הכליות.

מאזן את רמות הסוכר בדם.

מונע תהליכי ניוון של השלד ומערכת העצבים ומאט תהליכי הזדקנות והתפתחות אלצהיימר.

נמצאה גם השפעה אנטי סרטנית והשפעה מגנה על אוכלוסיית החיידקים הטובה (מיקרוביום) של המעי, מה שאולי מסביר חלק מיתרונותיו של השום ואופן פעילותו הביולוגית.

בעת כתישת שום וחשיפה לחמצן אנו מקבלים תרכובות גופרית, המוכרת ביניהן היא האליצין שממנו מגיעים הערכים הבריאותיים של השום שעוזרים להתמודד נגד טפילים וזיהומים.

חומרים נוספים בשום הינן תרכובות הנפוצות בצמחים, ירקות, פירות וצמחי תבלין כגון פוליפנולים, ספונינים ופוליסכרידים. אלו תרכובות נוגדות חמצון, נוגדות דלקת, משפרות עמידות לחיידקים, וירוסים, פטריות ועוד כך שתרומתן לבריאות חשובה ביותר.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art