עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון מוצלח למופלטה
לכל חובבי המופלטות קבלו מתכון מוצלח למופלטה מסורתית וטעימה שתעניק לכם אווירת מימונה חגיגית ומיוחדת | תרבחו ותסעדו
מתכון מוצלח למופלטה / נועם זיגדון
המצרכים למופלטה:
כוס מדידה חד פעמית חמה
כ-40 מופלטות
- 1 ק"ג קמח
- 3 כפות סוכר
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- 3 כוסות מים פושרים
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות דבש
אופן ההכנה למופלטה:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים מלבד השמן ולשים הייטב עד לקבלת בצק חלק, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
- מחלקים את הבצק ל- 40 כדורים קטנים
- שופכים שמן על משטח העבודה ומניחים את הבצק
- מכסים בניילון ניצמד ומניחים להתפחה של חצי שעה
- מחממים מחבת טפלון
- פותחים דק כל כדור בנפרד
- את המופלטה הראשונה הופכים ומניחים מופלטה על הראשונה, הופכים יחד ושוב פותחים כדור בצק ומניחים על העליונה והופכים את כולן יחד ככה מספר קומות של מופלטות ומוציאים על צלחת
- מורחים את המופלטות בחמאה ודבש ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון