עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לבשר עם פטריות ברוטב משגע
מנה עיקרית לסעודת החג או השבת עם תבשיל פרוסות בשר ופטריות ברוטב משובח ומלא עניין מתובל בטוב טעם ומתאים להגשה לצד אורז לבן
מתכון לבשר עם פטריות ברוטב משגע / אתי זוהר
המצרכים לבשר עם פטריות ברוטב משגע:
- נתח של בשר כתף מספר 5
לרוטב:
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 1 קופסת פטריות שלמות (שימורים)
- 1/2 כף סילאן
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מעט צ'ילי גרוס חריף (לא חובה)
- 1 כפית גדושה מרק עוף
- קמצוץ מלח
- 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה לבשר עם פטריות ברוטב משגע:
אופן שליקת הבשר:
- מניחים בסיר גבוה את נתח הבשר ומכסים במים ושולקים עד שמתרכך .זה יכול לקחת שעתיים עד שלוש שעות .
- מקררים את הבשר בלי הנוזלים במקרר ללילה או כמה שעות טובות .
- למחרת חותכים את הבשר לפרוסות
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
- מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד במשך כ5 דקות
- מוסיפים את יתר המצרכים מלבד המים והבשר ומערבבים הייטב לאיחוד
- מוסיפים גם את המים הרותחים ומערבבים לאיחוד
- מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמסמיך
- מסדרים את פרוסות הבשר בתוך הרוטב. אם חסר מים מוסיפים מעט ( צריך להיות שלוש רבעי גובה מים מעל הבשר)
- מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית במשך כ 25 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט.
- מידי פעם משקים את הבשר ברוטב
בהצלחה רבה ובתאבון