עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לחטיף שוקולדי מקמח מצה ואגוזים בעיטור מדליק וללא אפיה
מתכון לחטיף שוקולד חלבי המשולב באגוזים וקמח מצה יחד עם ליקר שוקולד, סליאן ויין אדום תקבלו ממתק טעים במיוחד המצופה בעיטור בוטנים יוקרתי
מתכון לחטיף שוקולדי מקמח מצות ואגוזים בעיטור מדליק וללא אפיה / שחר שולמית
המצרכים לחטיף שוקולדי מקמח מצות ואגוזים בעיטור מדליק וללא אפיה:
מידות אוניברסלית
מתקבלות 30 יחידות תלוי בגודל החטיף
- 1/3 כוס קקאו
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
- 1 כוס יין אדום מתוק
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 1/2 כוס ליקר שוקולד
- 1/2 כוס סילאן
- 250 גרם קמח מצות
- 1 כוס אגוזי מלך גרוסים
לקישוט (אופציונלי):
מתקבלות 32 יחידות
- 150 גרם שוקולד לבן
- 1.5 כפות חמאת בוטנים
אופן ההכנה לחטיף שוקולדי מקמח מצות ואגוזים בעיטור מדליק וללא אפיה:
הכנת חטיף שוקולד:
- מניחים בקערה את קמח המצות ואגוזי המלך
- בסיר מרתיחים את שאר המצרכים עד לרתיחה ויוצקים את זה על גבי קמח המצות ומערבבים עד לאיחוד
- לוקחים כמות כמו לקובה ולוחצים אותה בכף היד למעין קציצה מאורכת
- וממלאים בזה את השקעים בתבניות הסיליקון היעודיות מפלסים את המסה וחותכים עודפים
- מקפיאים לפני חילוץ (בהעדר תבניות סיליקון מכינים מהמסה כדורים קטנים)
הכנת הקישוט:
- בבן מרי ממיסים את השוקולד וחמאת הבוטנים עד לאיחוד
- ממלאים בכל שקע כפית מהמסה וחובטים מעט את התבנית כשהיא מונחת מעל משטח כדי לפלס את המסה ומקפיאים כשעה (מכינים עוד סבב מהקישוטים)
- מצמידים כל קישוט שוקולדי לחטיף במעט שוקולד למריחה
בהצלחה רבה ובתאבון