עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לדגי סלמון ופולים ברוטב אדום
מתכון נהדר לקוביות דגי סלמון המתבשלות ברוטב עגבניות משובח יחד עם פלפלים, פולים וירק קצוץ, המוסיפים את טעמם הנפלא לתבשיל מלא עניין
מתכון לדגי סלמון ופולים ברוטב אדום / אתי זוהר
המצרכים לדגי סלמון ופולים ברוטב אדום:
- 1.5 ק"ג דג סלומון חתוך לקוביות קטנות
- 1 שקית פולים קפואים מופשרים
- צרור כוסברה קצוצה
- 10 שיני שום חתוכות לקוביות
- 2 פלפלים יבשים מתוק / חריף חתוכים לטבעות
- 1 פלפל אדום טרי / גמבה חתוך לטבעות או רצועות
- 2 כפות פפריקה
- 1 כף שטוחה מרק עוף
- 1/2 כפית כמון
- מעט מלח (רק אם יש צורך)
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות רסק עגבניות
- שמן
אופן ההכנה לדגי סלמון ופולים ברוטב אדום:
- שוטפים היטב את קוביות הדג, מפזרים מעט מלח מעל ומניחים בצד למשך שעה
- בסיר רחב ושטוח יוצקים רבע כוס שמן, מוסיפים פפריקה, שום, פלפלים, תבלינים, כוסברה, מרק עוף. סוכר ורסק ומערבבים היטב.
- יוצקים כוס וחצי מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים כ 10 דקות ומוסיפים את הפולים לרוטב.
- ממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך והפולים מבושלים טוב, במשך 25 דקות או עד שטועמים ומרגישים שהפולים מבושלים לחלוטין.
- אם חסר מלח מוסיפים מעט .
- מסדרים את קוביות הסלומון בסיר מעל הפולים ומבשלים לעוד 15 דקות ומידי פעם יוצקים מהרוטב מעל הדג .
- לקראת הסוף מוסיפים עוד מעט כוסברה קצוצה ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון