עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון ללזניית גבינות כשרה לפסח
מתכון נהדר המתאים לארוחת בוקר או ערב ויעניק לכם טעם נפלא לימי חג הפסח, מתכון ללזניית גבינות מוצלחת כשרה לפסח
מתכון ללזניית גבינות כשרה לפסח / אפרת ושדי
המצרכים ללזניית גבינות כשרה לפסח:
- מצות
לרוטב עגבניות:
- 260 גר' עגבניות מרוסקות
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף אורגנו
- 3 שיני שום כתושות
- פלפל גרוס לפי הטעם
- 1/2 כוס מים רותחים
למלית הגבינות:
- פתיתי גבינה צהובה
- גבינת נפוליאון עם זיתים
- פרוסות גבינת גאודה
אופן ההכנה ללזניית גבינות כשרה לפסח:
- בקערה, מערבבים את כל מצרכי הרוטב עד לאיחוד
הרכבת הלזנייה:
- בתחתית תבנית מניחים מצה ומעליה מורחים בנדיבות מהרוטב
- מעל הרוטב מפזרים פתיתי גבינה צהובה ומעל מסדרים יפה פרוסות גבינת גאודה ושוב מניחים מצה, מעל יוצקים את הרוטב ומעל את הגבינות ושוב נחזור על הפעולה לפי הגובה הרצוי לנו.
- בשכבה האחרונה לוקחים מצה ומורחים עליה גבינת שמנת וזיתים ומניחים אותה הפוך על הלזנייה כך שהגבינה תהיה לכיוון הלזנייה ולא כלפי מעלה.
- מעל המצה האחרונה מפזרים שוב פתיתי גבינה צהובה ופרוסות גבינה גאודה בנדיבות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך 45 דקות או עד להזהבה יפה
- חותכים ואוכלים בהנאה!
בהצלחה רבה ובתאבון