עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת סברינה כשרה לפסח
עוגת סברינה מוצלחת וכששרה לפסח המתאימה לאורחים או לכל עת כשמתחשק להתפנק על עוגה ביתית טעימה ורכה
מתכון לעוגת סברינה כשרה לפסח / נועם זיגדון
אופן ההכנה לעוגת סברינה כשרה לפסח:
- 6 ביצים L
- ½ כוס סוכר
- 6 כפות פירורי קמח מצה
- 6 כפות שמן
- 1 אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
לסירופ:
- ¾ כוס סוכר
- ¾ כוס מים
- 2 כפיות תמצית רום
לקצפת:
- 2 שמנת מתוקה
- 4 כפות סוכר
- דובדבנים לקישוט
אופן ההכנה לעוגת סברינה כשרה לפסח:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השמן, אבקת האפיה, תמצית הוניל והקמח מצה עד לאיחוד.
- מוסיפים בעדינות ובתנועות קיפול את החלבונים ב-2 חלקים
- יוצקים לתבנית משומנת בנונית או ב-2 אינגליש קייק
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ- 15 דקות
- בסיר מכניסים את כל מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים את העוגה בסירופ ומקררים את העוגה
- מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר ומזלפים על העוגה שושנים
- מקשטים עם דובדבנים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון