עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לדג מושט ברוטב קטשופ וחרדל עם צ'יפס פרצופונים
מחפשים לגוון בדגים לשבת? קבלו מתכון לדג ברוטב קטשופ וחרדל המוגש לצד צ'יפס פרצופים שהילדים לא יפסיקו לאכול
מתכון לדג מושט ברוטב קטשופ וחרדל עם צ'יפס פרצופונים / נועם זיגדון
המצרכים לדג מושט ברוטב קטשופ וחרדל עם צ'יפס פרצופונים:
- 6 פילטים מושט
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס קטשופ
- 2 כפות שטוחות חרדל
- 2 כפות סוכר חום
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- קצח - לקישוט
לצ'יפס פרצופונים:
- 500 גרם תפוח אדמה מהסוג האדום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כוס קורנפלור
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כף פטרוזיליה יבשה
- ¼ כף מלח
אופן ההכנה לדג מושט ברוטב קטשופ וחרדל עם צ'יפס פרצופונים:
הכנת הדג:
- בקערה, מערבבים הייטב את כל המצרכים מלבד הדגים עד לקבלת רוטב אחיד
- מורחים את הדג ברוטב מכל הצדדים.
- מניחים את הדגים על תבנית האפייה ומפזרים קצח מלמעלה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כחצי שעה
הכנת צ'יפס פרצופונים:
- מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה, מקלפים אותם לאח"מ ומועכים לפירה
- מוסיפים את הקורנפלור והתבלינים ומערבבים היטב
- מניחים בצד למשך כרבע שעה ומחלקים ל-2 כדורים
- מפזרים מעט קורנפלור על משטח עבודה ומרדדים כל כדור בעובי 1 ס"מ
- קורצים לעיגולים ובעזרת קש עבה קורצים 2 עיגולים לעיניים ו-4-5 עיגולים לפה
- אופן הכנת צ'יפס פרצופים. קרדיט: נועם זיגדון
- מטגנים בשמן עד לקבלת גוון שחום
- מגישים את הצ'יפסים לצד הדג ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון