עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לדג סלומון נדיר ושעועית ירוקה מוקפצת
מחפשים לשדרג את מנת הדגים שלכם? קבלו מתכון מוצלח לדגי סלמון המתובלים בטוב טעם ומוגשים לצד שעועית ירוקה מוקפצת, מתכון שהוא גם כשר לפסח ומתאים לכל ימות השנה
מתכון לדג סלומון נדיר ושעועית ירוקה מוקפצת / נועם זיגדון
המצרכים לדג סלומון נדיר ושעועית ירוקה מוקפצת:
לדגים:
- 6 חתיכות דג סלומון
- ¼ כוס שמן
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ⅓ כף מלח
לשעועית ירוקה מוקפצת:
- 400 גרם שעועית ירוקה קפואה
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב טריאקי
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית מלח
- 3 כפות שומשום
- חופן אגוזי מלך
אופן ההכנה לדג סלומון נדיר ושעועית ירוקה מוקפצת:
הכנת הדגים:
- בקערה מכניסים את השמן, פלפל שחור גרוס, פפריקה ומלח ומערבבים הייטב עד לקבלת רוטב אחיד.
- מסדרים את הדגים על תבנית אפייה ומורחים אותם ברוטב מכל הכיוונים
- משאירים אותם חצי שעה לספיגת טעמים
- לאחר חצי שעה מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° מעלות ואופים במשך כ-8 דקות
הכנת שעועית ירוקה מוקפצת:
- מטגנים את השעועית עם השמן עד להתרככות
- מוסיפים את הרוטב סויה והטריאקי, מתבלים במלח ובפלפל שחור
- ומבשלים תוך כדי הקפצה תמידי במשך כ- 5 דקות
- מפזרים שומשום ואגוזי מלך ומגישים לצד הדגים.
בהצלחה רבה ובתאבון