דוברות אסותא אשדוד: לפני זמן קצר פונו לביה"ח 2 פצועים מאירוע הירי בכביש 4. מטופל אחד נפטר בדרכו לביה"ח המטופל השני, מטופל בחדר הטראומה של ביה"ח, מצבו מוגדר בינוני. אנחנו מעודכנים על עוד 2 פצועים שבדרכם לביה"ח, אחד מהם, רופא ביה"ח, שעצר על מנת לסייע.
מתכון לגפילטע פיש בטעם פיקנטי כשר לפסח
מתכון נהדר וכשר לפסח לכל חובבי הגיפלטע פיש, מתכון פיקנטי ומלא טעם שתתענגו על כל ביס, מתאים לסעודות החג או שבת
מתכון לגפילטע פיש בטעם פיקנטי כשר לפסח / נועם זיגדון
המצרכים לגפילטע פיש בטעם פיקנטי כשר לפסח:
לקציצות:
- 700 גרם דג מוסר מפולט וטחון (ניתן להמיר את הדג בדניס / לברק / סלומון או כל מה שאוהבים)
- 1 בצל בנוני מגורד בפומפייה
- 1 גזר בנוני מגורד בפומפייה דקה
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה L
- ½ כוס קמח מצה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
לציר מרק:
- 1 ליטר מים
- 4 גזרים פרוסים לעיגולים
- 2 גבעולי כרפס קצוץ
- 3-4 עלי דפנה
- פלפל אנגלי
- 3 כפות שמן
- ¼ כפית כורכום
אופן ההכנה לגפילטע פיש בטעם פיקנטי כשר לפסח:
הכנת הקציצות:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לקציצות ומערבבים הייטב עד לקבלת עיסה אחידה
- יוצרים קציצות ומועכים אותן מעט מניחים בצד ומכינים ציר מרק
הכנת ציר המרק:
- מכניסים לסיר רחב את הגזר, הכרפס ועלי הדפנה, יוצקים פנימה את המים ומתבלים
- מבשלים במשך כרבע שעה ומכניסים את קציצות הדגים פנימה
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ35 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון