עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לגפילטע פיש בטעם פיקנטי כשר לפסח
מתכון נהדר וכשר לפסח לכל חובבי הגיפלטע פיש, מתכון פיקנטי ומלא טעם שתתענגו על כל ביס, מתאים לסעודות החג או שבת
מתכון לגפילטע פיש בטעם פיקנטי כשר לפסח / נועם זיגדון
המצרכים לגפילטע פיש בטעם פיקנטי כשר לפסח:
לקציצות:
- 700 גרם דג מוסר מפולט וטחון (ניתן להמיר את הדג בדניס / לברק / סלומון או כל מה שאוהבים)
- 1 בצל בנוני מגורד בפומפייה
- 1 גזר בנוני מגורד בפומפייה דקה
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה L
- ½ כוס קמח מצה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
לציר מרק:
- 1 ליטר מים
- 4 גזרים פרוסים לעיגולים
- 2 גבעולי כרפס קצוץ
- 3-4 עלי דפנה
- פלפל אנגלי
- 3 כפות שמן
- ¼ כפית כורכום
אופן ההכנה לגפילטע פיש בטעם פיקנטי כשר לפסח:
הכנת הקציצות:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לקציצות ומערבבים הייטב עד לקבלת עיסה אחידה
- יוצרים קציצות ומועכים אותן מעט מניחים בצד ומכינים ציר מרק
הכנת ציר המרק:
- מכניסים לסיר רחב את הגזר, הכרפס ועלי הדפנה, יוצקים פנימה את המים ומתבלים
- מבשלים במשך כרבע שעה ומכניסים את קציצות הדגים פנימה
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ35 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון