עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת שיש כשרה לפסח
מתכון נהדר לעוגת שיש מוצלחת כשרה לפסח שתוכלו להגיש כקינוח לכל סעודה בחג. אם תרצו לשדרג תמיד תוכלו להוסיף לה גנאש שוקולד שיעניק טעם משובח יותר
מתכון לעוגת שיש כשרה לפסח
המצרכים לעוגת שיש כשרה לפסח:
- 6 ביצים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 כוס שמן
- 1.5 כוסות סוכר
- 1.5 כוסות קורנפלור / קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כוס אבקת שקדים
- 1 אבקת אפיה
- 3 כפות קקאו
אופן ההכנה לעוגת שיש כשרה לפסח:
- מפרידים בזהירות את הביצים
- בקערה אחת מכניסים את החלבונים ומקציפים אותם הייטב עד לקבלת קצף תפוח, מוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מכניסים את החלמונים, חצי כוס סוכר, מיץ תפוזים ושמן ומערבבים הייטב לאיחוד
- מוסיפים לתערובת החלמונים גם את הקורנפלור, אבקת השקדים ואבקת האפייה ומערבבים הייטב עד לאיחוד
- שופכים מחצית מהקצפת לתערובת החלמונים ומערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לאיחוד, מוסיפים את יתרת הקצפת ומערבבים באיטיות עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים לקערה נפרדת 1/2 מכמות הבלילה ומוסיפים לה את הקקאו, מערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה חומה ואחידה
- מעבירים לתבנית מעט מהבלילה הלבנה ומעט מהחומה, מעט מהלבנה ומעט מהחומה, כך עד לגמר הבלילה
- לוקחים מזלג ומקשקשים איתו מעט את העוגה למראה שיש מרהיב
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות ואופים במשך כ-40 דק׳ או עד שקיסם יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
- מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.
- לשדרוג העוגה: ניתן להכין גנאש שוקולד ולזלף מלמעלה.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: תרצה כחלון
מאת: מירב מלכה