עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
פרשת צו תשפ"ג, עלמה אדום כהה, יקב דלתון
מדור שבועי מרתק באדיבות מומחה היינות שרגא גבהרד | והשבוע: עלמה אדום כהה 2020, יקב דלתון
פרשת צו תשפ"ג, עלמה אדום כהה 2020, יקב דלתון
ישנם שלושה סוגי קרבן 'שלמים', שנים מהם פגשנו בפרשה של שבוע שעבר; א. 'שלמים' רגילים. ב. 'קרבן תודה', שאף הוא שלמים, ואת השלישי נפגוש בעזרת ה' השבוע בחצר בית המקדש, הלא הוא 'קרבן פסח', שאף הוא סוג של שלמים. הבה נבדוק את ההבדלים שביניהם.
קרבן שלמים רגיל בא בנדבה, ונאכל לשני ימים ולילה אחד, קרבן 'תודה' מביאים ומביעים ארבעה חייבים: א. חולה שנתרפא. ב. אסיר שהשתחרר. ג. עוברי ימים. ד. חוצי מדברות. קרבן זה נאכל רק ליום אחד, משעת הקרבתו, אפילו השכם בבוקר, כל היום ואחריו למשך כל הלילה. לקרבן זה יש להוסיף עוד ארבעים לחמים, לא לחמניות קטנות, אלא כמות גדולה של לחם. ממילא ודאי שמביא הקרבן לא יוכל להשתלט על הבשר והלחם לבדו, על כן הוא נאלץ להזמין מסובין נוספים, להושיב אותם ליד שלחן הסעודה, וכדי שהם יסכימו להצטרף, יהיה עליו לפנק אותם ביינות משובחים, בדרשן מהולל, בחזן מפורסם, וכשהוא יישב בראש השלחן, הוא יספר על הנס שאירע לו. זהו הנאמר בהלל: "לְךָ אֶזְבַּח זֶבַח תּוֹדָה... נֶגְדָה נָּא לְכָל עַמּוֹ" (תהילים קטז/יז-יח). כלומר: קרבן התודה הוא 'נגד כל העם', ובאזני הסועדים.
קרבן השלמים הנוסף הוא 'קרבן הפסח', בו צמצמו את זמן האכילה ביותר, הוא נשחט לפנות ערב, וצריך לגמור אותו עד חצות [לכמה שיטות, אחרים סוברים שעד הבוקר וה'חצות' היא כדי להתרחק מ'סכנה']. בקרבן זה ישנם עוד שני שינויים, הוא גם חובה, ואפילו חמורה, עד שהמבטלו חייב כרת, והשינוי השני שהוא דוחה שבת, למרות שהוא קרבן יחיד. הסיבה לחשיבותו, היא בגלל שהוא אינו 'קרבן תודה', אלא 'קרבן תודה-רבה'! רבה, גדולה ועצומה.
כיוון שהוא צריך להאכל תוך זמן קצר יחסית, ולא רק זאת, אלא יש להוסיף לו גם את כל מצוות ליל הסדר, על כן אמרה התורה במפורש: "וְלָקַח הוּא וּשְׁכֵנוֹ הַקָּרֹב אֶל בֵּיתוֹ בְּמִכְסַת נְפָשׁוֹת" (שמות יב/ד). הרי שזה עוד קרבן תודה, הדורש מצטרפים, בשונה מהתודה הרגיל, שבו מומלץ להוסיף יין, כדי לשכנע את האורחים, לקרבן זה כבר מתלוות ארבע כוסות יין, ואם זה יהיה משובח, הרי שבשנה הבאה, ישמחו מצטרפי השנה שעברה לתפוס מקום בזמן. אם תשאלו מהיכן אני יודע? שתי תשובות לדבר, הראשונה פשוטה, זה ברור ומובן מאליו. השניה היא מהניסיון האישי שלי אצלי בבית, ובדור הקודם אצל הורי. ליל הסדר נעשה ביד רחבה, וכל מצטרפי השנים הקודמות הזדרזו כל שנה ושנה לשריין מקום.
גם אתם קוראים יקרים, אתם רוצים שהאורחים מהשנה שעברה, יטלפנו אליכם בשנה הבאה, כבר חודש לפני פסח, תבדקו את מלאי היינות המשובחים שאצלי, ותפארו בו את שלחן החג.
שבוע שעבר פתחתי יין שהפתיע אותי באיכותו, יין 'אדום כהה' (DEEP RED) מסדרת עלמה של 'יקב דלתון'.
הענבים מגיעים מכרמים שבגליל העליון, בלנד שרובו קברנה סוביניון (60%) מרלו (20%) קברנה פרנק (15%) שיראז וגרנאש (2-3%). היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון.
יין מאוזן ונעים לשתיה, טעמים וריחות של פירות בשלים, קצת תבלינים מעט עץ וסיומת נפלאה.
14% אלכוהול. המחיר 85 ₪ והכשרות: הרבנות של מרום הגליל, הרב מחפוד, הרב אונגוור ממונסי ניו יורק והO.U.
לחיים, שבת שלום ופסח כשר ושמח
שרגא גבהרד – יועץ בתחום הכשרותי והמקצועי ביין, סדנאות יין וסיורי יקבים: 052-6176201.
http://kosher-wine.co.il