עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת גבינה פירורים כשרה לפסח
מתכון לעוגת גבינה פירורים כשרה לפסח, מוצלחת וטעימה שפשוט לא תפסיקו להכין אותה ולקצור מחמאות
מתכון לעוגת גבינה פירורים כשרה לפסח / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת גבינה פירורים כשרה לפסח:
לבצק:
- 2 כוסות קמח שקדים
- 6 כפות מלאות קורנפלור
- 150 גרם חמאה רכה
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
לתערובת הגבינות:
- 1 שמנת מתוקה
- 250 גרם גבינה לבנה
- 1 שמנת חמוצה
- ¾ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה לעוגת גבינה פירורים כשרה לפסח:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים הייטב עד לקבלת בצק אחיד
- 3/4 מכמות הבצק משטחים על תבנית בנונית
- ⅓ מניחים כגוש על נייר אפיה / נייר כסף
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-10 דקות עד שמשחים
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב עד לקירור מוחלט
הכנת תערובת הגבינות:
- מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים בהדרגה תוך הקצפה איטית את יתר המצרכים.
- מקציפים האיטיות עד לקבלת בלילה אחידה
- לאחר שהבצק התקרר יוצקים את הגבינות מעל לבצק ומפוררים מלמעלה את גוש הבצק שאפינו בנפרד.
- מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
- שומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון