עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לקובה פטטה כשר לפסח
המאכל האהוב במתכון מוצלח וכשר לפסח, תוכלו להכין בכל אחד מימי חול המועד, קובה הממולא בתערובת בשר משובחת יעניק לכם תוספת מושלמת לארוחת צהריים
מתכון לקובה פטטה כשר לפסח / נועם זיגדון
המצרכים לקובה פטטה כשר לפסח:
כמות: כ- 20 קובות
למעטפת:
- 5 תפוחי אדמה רצוי מהזן האדום מבושלים עם הקליפה
- 3 כפות קמח תפוחי אדמה / קורנפלור
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
למילוי:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 500 גרם בשר בקר טחון
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½ כוס צנוברים
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית מלח
אופן ההכנה לקובה פטטה כשר לפסח:
הכנת המעטפת:
- מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה
- מוסיפים את יתר המצרכים למעטפת ומערבבים הייטב לאיחוד
הכנת המילוי:
- מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב תמידי עד שישנה את הצבע לגוון אפור
- מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים, מתבלים ומבשלים עד לצמצום הנוזלים
אופן הרכבת הקובה:
- לוקחים כדור מתערובת תפוחי האדמה ומשטחים בכף היד, יוצרים גומה וממלאים בכף מתערובת הבשר
- סוגרים בעדינות מכל הקצוות (ניתן להיעזר בקמח תפוחי אדמה)
- מכדררים את הכדור הממולא הייטב ומשטחים אותו מעט לצורת קובה
- טובלים את הקובות המוכנות בקמח תפוחי אדמה ולאח"מ בביצה טרופה
- מטגנים במחבת עם שמן עמוק משני צדדים עד להשחמה ומצננים אותם מעט לפני ההגשה
בהצלחה רבה ובתאבון