עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח
עוגת אגוזים כשרה לפסח, מוצלחת וטעימה המצופה בשוקולד חלק ומשובח, ומעניקה לכם קינוח לכל אורח בחג הפסח
מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח / מירב מלכה
המצרכים לעוגת אגוזים כשרה לפסח:
- 3 ביצים גדולות
- 1 כוס סוכר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
- 2 כפיות תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אגוזים גרוסים
- 1 כוס קמח תפוחי אדמה
- 5 כפות קמח מצה
- 1 אבקת אפיה
לגנאש:
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
ציפוי שוקולד למי שלא משתמש בשוקולד מריר:
- 1 חב' סוכר וניל
- מעט מים (קצת פחות מרבע כוס)
- 3 כפות סוכר
- 3 כפות קקאו
- 200 גר' חלווה (לא חייב)
אופן ההכנה לעוגת אגוזים כשרה לפסח:
- טורפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים, מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 40 דקות.
הכנת הגנאש:
- בסיר ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר, שופכים מעל העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים.
הכנת ציפוי השוקולד למי שלא משתמש בשוקולד מריר:
- ממיסים את כל המצרכים על האש מלבד החלווה ומערבבים כל העת עד לקבלת שוקולד חלק.
- מגרדים בפומפייה דקה את החלווה לתוך השוקולד ומערבבים היטב.
- שופכים את השוקולד מעל העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים.
בהצלחה